Foto a text: Hannah Bartíková

26. 6. 2022 se konal již 7. ročník GULÁŠOVÁNÍ, tzn. soutěž ve vaření kotlíkového guláše v areálu AFK v Libčicích nad Vltavou.

V čem byl letošní ročník výjimečný? Počtem soutěžících a dvěma pořádnými slejváky. Navzdory tomu organizátor Petr Veszelei  patnácti přihlášeným týmům nekompromisně přidělil maso, kastroly s vodou na vaření a zavelel: „Déšť nedéšť, startujeme“.

Všechna čest všem zúčastněným, ke kterým se poprvé přidal i TRIANGL a v soutěži zaujal solidní 8. místo. Dokonce si odnesl zlatý pohár, neboť předseda našeho spolku Jiří Marván se coby zdatný sportovec umístil na prvním místě v běhu se dvěma „štěňaty“ (sudy od piva, pozn. autorky).

Na libčickém gulášování platí více, než jinde, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. To se poznalo i na tom, jak si týmy pomáhaly, ochotně si půjčovaly tu sekerku, deštník,  tu vařečky či nože nebo petrželku. Triangl to měl hodně blízko k úžasným houstičkám a škvarkovým plackám z kuchyně Olgy Čejkové z týmu Františka Pavla Hudka, což jsme rádi využili a opakovaně chodili ochutnávat. Díky Oli.  O naše zdraví se starali kamarádi, kteří sice nevařili, ale trpělivě chodili od kotlíku ke kotlíku a posilňovali kuchaře zázračným mokem, který prý v malém množství vůbec neškodí.

Triangl chválí AFK, Petra Veszelei a jeho organizační tým, dobrou muziku, statečné soutěžící a neméně statečné ochutnávače z řad veřejnosti, kteří konzumovali 15, slovy patnáct, originálních gulášů, přidělovali body a rozhodli o konečném pořadí.

Déšť nám dobrou náladu nezkazil a všichni bez výjimky si zaslouží palec nahoru.
Petře díky. TRIANGL se těší na příští rok a slibuje, že zapracuje na tajném receptu i taktice, neboť rozhodně hodlá zaútočit na vyšší příčky.

Rozdělat oheň v dešti dokáže málokdo…
Náš předseda Jiří Marván hájil naše barvy se štěňaty.
Zúčastnit se je důležité, ale vyhrát důležitější.
8. místo z 15 není špatné, ale příští rok cílíme výše.

Více fotek zde:
https://triangllibcice.rajce.idnes.cz/19.6.2022_Triangl_na_gulasovani_Foto_Hannah_Bartikova/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Prosím, vyplňte toto pole.
Prosím, vyplňte toto pole.
Zadejte prosím platnou e-mailovou adresu.